Breekijzer Ton Broekhuisen: Eerste Hulp Bij Consumentenklachten

Eerste Hulp Bij Consumentenklachten

Eerste Hulp Bij Consumentenklachten

Als consument moet je maar hopen dat het product dat je koopt, of de dienst die je afneemt, voldoet aan de gestelde verwachtingen. Anders ben je gedoemd een klacht in te dienen. Gedoemd: veel bedrijven hebben hoge afweerlinies. Of zetten voor de gelegenheid hun dovemansoren op. Gelukkig biedt Breekijzer Ton Broekhuisen Eerste Hulp Bij Consumentenklachten.

Breekijzer

Een klacht indienen, is niet zelden een frustrerende bezigheid.  Als je dat zonder zoemende camera’s moet doen. Het succesvolle Breekijzer van Pieter Storms kwam natuurlijk niet uit de lucht vallen. Copycats van deze formule (denk aan Radar en Kassa) evenmin. Kennelijk is media-aandacht onontbeerlijk om een luisterend oor voor klachten af te dwingen. En ja, dat is jammer.

Misstanden

Als columnist (onder meer Metro) stelde Ton Broekhuisen jarenlang misstanden aan de kaak. Met vaak verrassende resultaten. Uiteindelijk leidde dat tot klachtvandeweek.nl

Herkansing

Deze site is enerzijds bedoeld om ontevreden consumenten een podium bieden. Een podium dat een luisterend oor af gaat dwingen bij dienstverleners. En verkopers van producten die niet voldoen aan de verwachtingen. Anderzijds biedt dit initiatief bedrijven een herkansing om hun dienstverlening op orde te brengen. Bedrijven die deze herkansing goed benutten, krijgen daarvoor een pluim. Maar vooral krijgen deze bedrijven het vertrouwen van de betreffende klant terug. Bij dit alles: een (in eerste instantie ontevreden) klant is een potentiële ambassadeur van het bedrijf of merk.

Klacht melden

Consumenten die geen gehoor vinden voor hun klacht, kunnen hun klacht hier melden of mailen naar ton@tonbroek.nl Minimale voorwaarden zijn wel dat je klacht terecht moet zijn. En dat je zelf al geprobeerd moet hebben om de klacht aan een bevredigende oplossing te helpen.

Van Klacht Naar Pluim?

Klachten die alsnog bevredigend worden opgelost promoveren tot pluim.  Kijk ter inspiratie maar eens naar de resultaten van mijn succesvolle wekelijkse Metro-consumentenrubriek Van Klacht Naar Pluim? (juni 2013 – juli 2016). Inmiddels is ruimschoots gebleken dat de formule (transparantie / hoor en wederhoor) ook zonder Metro ijzersterk is. Onveranderd geldt: wordt je klacht geselecteerd, dan krijg je bericht.

2 gedachtes over “Breekijzer Ton Broekhuisen: Eerste Hulp Bij Consumentenklachten

  1. God dank Zij voor Ton Broekhuizen!!!
    Weeken lang ben ik zon kolateral schade tussen lift onderhoud en Elf provincies…Woonachtig in Utrecht,3561LE,nr173(dus,9HOOG!!!);Kortom,ze zijn aan het “ping-pong”en,wie moet de deur reparieren…Ik heb de protocol gevolgd,ze allemall gebeld(doe ik all voor de 3de week..),maar de”11provincies”doen nix!De paradox is dat de 11provincies hebben hun vaste nr veranderd,en zelfs nadat ik heb nieuwe nr gebeld,niemand neemt het op!En dat alles krijg ik nadat mijn knie geopereerd is,en laat maar de kosten alleen voor de flat,en die zijn maandelijks850€+onderhoud ezv…En ze lopen te zijken over de kosten…Bwah…Alvast bedankt,en help ons in Gods naam!!!Gr.

  2. Exact hetzelfde als de klacht hierboven, ik ben huurder bij de Elf Provincien en wonen op 6 hoog met een kind van 6 maanden. De lift zou volgens dhr. Haverkamp van De Elf Provincien maar liefst EEN WEEK lang niet gebruikt kunnen worden. Dat is al vervelend genoeg, maar hoe hij ons telefonisch te woord heeft gestaan staat verre van klantvriendelijkheid… “U kunt toch de trap nemen, heeft u iets met uw benen?” (ja, mijn vrouw heeft nog steeds last van bekkeninstabiliteit na de bevalling en werkt daarom ook nog niet volledig 100%) “Ik heb geen manager, u kunt geen klacht indienen” (alsof hij de CEO is!) “Het maakt mij niet uit hoeveel u ons betaald” (in dat geval lijkt het me logisch dat we worden gecompenseerd), hij begon te lachen, nam ons niet serieus en we moesten ons “niet zo aanstellen”… Anders komt hij zelf even de boodschappen tot 6 hoog afleveren en met een baby en buggy al die trappen af!!!
    Ik kan niet anders zeggen dan dat ik walg van dit soort reacties. Ik huur, ik ben klant, ik betaal mijn rekeningen op tijd!!!! Doe dan ook normaal als er wordt gevraagd wanneer dat probleem is opgelost, zeg dat het heel erg vervelend is en dat u er helaas niets aan kunt doen, stuur desnoods een bloemetje op! Kortom belachelijk!!! Ton je zou van harte welkom zijn in deze discussie met de Elf Provincien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *